top of page
Coaching

 

Je wilt je verbeteren, je mogelijkheden vergroten, op de top van je vermogens functioneren

 

Of het nu gaat over communicatieve vaardigheden, conflicthantering, assertiviteit of weerstand benutten. Geconfronteerd en geprikkeld worden op een jou aansprekende wijze en tegelijkertijd ruimte ervaren maakt veranderen leuk.

 

Om dingen effectief en blijvend bij jezelf te veranderen heb je het volgende nodig:

 

1. De wil om te veranderen. 2. Vermogen tot zelfreflectie. 3. Vermogen om van perspectief te kunnen veranderen. 4. Wat zelfspot, oftewel: jezelf niet alleen maar serieus nemen. 5. Je kunt je een beeld vormen van de door jou gewenste toekomst. 6. Precies die discipline, nodig voor het bereiken van jouw resultaat.

 

Als je deze 6 kwaliteiten benut realiseer je met gericht werken wat jij wilt bereiken. Slaag je erin om als basisgedrag steeds en consequent meerdere perspectieven in te nemen, passend bij wisselende contexten en doelen dan wordt jij aan het eind van het traject ook jouw eigen coach.

 

Waar veel persoonlijke overtuigingen en opvattingen helpend zijn in je werk en privé, blijken sommigen ook contraproductief. Naast analyse van praktijksituaties waarin jij opereert en wat je belemmert of minder effectief maakt, werk je vooral aan het vergroten van inzicht en vaardigheden. We hebben het tijdens de coaching eveneens over het veranderen van aspecten van je ‘automatische piloot’. Meer dan eens zit daar een grote winst.

 

Fantastisch daarbij is dat er altijd een voor jou passende manier is om te veranderen. Dit door toepassing van een combinatie van de vele werkwijzen binnen de begeleidingskunde. Zodat jij binnenkort anders kunt kijken en handelen tijdens cruciale momenten in jouw werk. Bijvoorbeeld evenwichtiger en rustiger of juist daadkrachtiger en energieker; of wellicht met meer focus en rapport om effectief te zijn.

 

Algemene werkwijze

 

De eerste kennismaking is cruciaal onderdeel van het coachingtraject. Allereerst bemerk je dat de inrichting van mijn werkplek jou rust geeft. Al gauw op je gemak. Jij vertelt over de concrete aanleiding om juist nu voor coaching te kiezen.


In een beperkt aantal coachingsessies werk je toe naar de door jou gewenste verandering. Tussen de sessies door sta je ook af en toe stil voor reflectie, voor omdenken. Je zet nieuwe stappen en je maakt je vertrouwd met door jou ontwikkelde nieuwe vaardigheden en mogelijkheden.
 

Overigens, elke keer dat je tijdens jouw ontwikkelingsproces denkt dat het probleem buiten jezelf ligt, is juist die gedachte het probleem (vrij naar Stephen R. Covey).

bottom of page