Coaching

 

Je wilt je verbeteren, je mogelijkheden vergroten, op de top van je vermogens functioneren

 

Of het nu gaat over communicatieve vaardigheden, conflicthantering, assertiviteit of weerstand benutten. Geconfronteerd en geprikkeld worden op een jou aansprekende wijze en tegelijkertijd ruimte ervaren maakt veranderen leuk.

 

Om dingen effectief en blijvend bij jezelf te veranderen heb je het volgende nodig:

 

1. De wil om te veranderen. 2. Vermogen tot zelfreflectie. 3. Vermogen om van perspectief te kunnen veranderen. 4. Wat zelfspot, oftewel: jezelf niet alleen maar serieus nemen. 5. Je kunt je een beeld vormen van de door jou gewenste toekomst. 6. Precies die discipline, nodig voor het bereiken van jouw resultaat.

 

Als je deze 6 kwaliteiten benut realiseer je met gericht werken wat jij wilt bereiken. Slaag je erin om als basisgedrag steeds en consequent meerdere perspectieven in te nemen, passend bij wisselende contexten en doelen dan wordt jij aan het eind van het traject ook jouw eigen coach.

 

Waar veel persoonlijke overtuigingen en opvattingen helpend zijn in je werk en privé, blijken sommigen ook contraproductief. Naast analyse van praktijksituaties waarin jij opereert en wat je belemmert of minder effectief maakt, werk je vooral aan het vergroten van inzicht en vaardigheden. We hebben het tijdens de coaching eveneens over het veranderen van aspecten van je ‘automatische piloot’. Meer dan eens zit daar een grote winst.

 

Fantastisch daarbij is dat er altijd een voor jou passende manier is om te veranderen. Dit door toepassing van een combinatie van de vele werkwijzen binnen de begeleidingskunde. Zodat jij binnenkort anders kunt kijken en handelen tijdens cruciale momenten in jouw werk. Bijvoorbeeld evenwichtiger en rustiger of juist daadkrachtiger en energieker; of wellicht met meer focus en rapport om effectief te zijn.

 

 

 

Algemene werkwijze

 

De eerste kennismaking is cruciaal onderdeel van het coachingtraject. Allereerst bemerk je dat de inrichting van mijn werkplek jou rust geeft. Al gauw op je gemak. Jij vertelt over de concrete aanleiding om juist nu voor coaching te kiezen.


In een beperkt aantal coachingsessies werk je toe naar de door jou gewenste verandering. Tussen de sessies door sta je ook af en toe stil voor reflectie, voor omdenken. Je zet nieuwe stappen en je maakt je vertrouwd met door jou ontwikkelde nieuwe vaardigheden en mogelijkheden.
 

Overigens, elke keer dat je tijdens jouw ontwikkelingsproces denkt dat het probleem buiten jezelf ligt, is juist die gedachte het probleem (vrij naar Stephen R. Covey).

WAT ZEGGEN ENKELE COACHEES EN CLIËNTEN:

“Jaap weet door zijn aanpak een veilige, open en informele sfeer te creëren. Zijn persoonlijke benadering motiveert om je open te stellen en met een kritische blik naar eigen gedrag te kijken. Tijdens het coachingstraject leer je situaties meer vanuit een helikopterview te benaderen en de behoeften en belangen van anderen te (h)erkennen. 


In mijn coachingstraject met Jaap heb ik geleerd oude gedragspatronen los te laten en de focus te leggen op strategie en resultaat. In zowel mijn werk- als privésfeer heeft dit een positieve wending gegeven.”

 

- Chris Buijtendorp

Hoofd Facilitair en ICT sg. Wolfsbos Hoogeveen

 

De wijze waarop Jaap coacht heb ik ervaren als prettig en uitnodigend.Jaap geeft veel ruimte om te vertellen en zet aan tot nadenken. Hij is een goede, geoefende en kritische luisteraar met een scherpe blik. Is niet afkeurend ten opzichte van de handelingspatronen die je jezelf hebt eigen gemaakt maar geeft tips of suggesties voor bruikbare en praktische handelings-alternatieven. Dit zonder stellig te worden en met oog voor hetgeen bij jou past als persoon.

 

- Janjaap de Vries

Projectleider VSV-projecten Sovee Amersfoort

Jaap beveel ik een ieder aan die op zoek is naar een managementcoach en/of persoonlijke psychologische begeleiding. Zowel persoonlijk als vakmatig heb ik Jaap ervaren als een coach die op natuurlijke en ongedwongen wijze in staat is te luisteren, te spiegelen en je dusdanig tot nadenken weet te zetten dat zijn begeleiding ook daadwerkelijk tot resultaat leidt.”

 

- Wanda Setz

HRM & Management

Noordelijke Hogeschool Leeuwarden

 

Met zijn integere houding geeft Jaap anderen het vertrouwen om zichzelf een spiegel voor te durven houden. Vervolgens weet hij door zijn deskundigheid de ander 'mee te nemen' in het vervolgtraject. Met als uiteindelijk resultaat 'de ontpopping' van een persoon die zich bewust is van haar/zijn eigen sterktes en zwaktes en eigen beperkingen en kwaliteiten.

 

- Anne Bussink

Coördinator bij Kunst & Co Zwolle

 

 

Top tien uit de karakteriseringen van anderen: Integer, duidelijk, vasthoudend, met kwinkslag en confrontatie, analytisch scherp, respectvol en rustig. Zonder oordeel. Stimulerend tot eigen resultaat.

 

CONTACT

Bezoek adres:

Otterveld 12

8017 MK Zwolle

Nederland

 

T: 038 -  460 58 51

M: 06 29 26 08 69

E: info@2focus.nl

© 2015 by 2Focus. Webdesign door ZZP Webdesign & Video